Ναγκόρνο Καραμπάχ: Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι – Το ίδιο θα κάνουμε και στην Ελλάδα



Ναγκόρνο Καραμπάχ: Η κατάπαυση του πυρός στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και η συμφωνία επιστροφής εδαφών από την Αρμενία έγινε δεκτή με πανηγυρισμούς από τους Τούρκους χρήστες του διαδικτύου.

Δεν είναι λίγοι οι Τούρκοι που παραλληλίζουν τον πόλεμο Αρμενίων – Αζέρων με μία πιθανή σύρραξη Ελλάδας Τουρκίας, τονίζοντας πως όπως οι Τούρκοι κέρδισαν στο Αρτσάχ, έτσι θα κερδίσουν και στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Οι Τούρκοι έχουν εκστασιαστεί από τις επιτυχίες των τουρκικών drones και νιώθουν ανίκητοι στην σφαίρα επιρροής τους.


Πλήθος διαδηλωτών εισέβαλε στην έδρα του κοινοβουλίου της Αρμενίας στο Γερεβάν, μετά την υπογραφή συμφωνίας για τερματισμό των εχθροπραξιών στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, βλέποντας την εξέλιξη που είχαν οι μάχες στην περιοχή, αποφάσισε να έρθει σε συμφωνία και να σταματήσει ο πόλεμος που μαίνονταν στην περιοχή, κάτι που εξόργισε τους Αρμένιους πολίτες.

Χιλιάδες μαζεύτηκαν στο κοινοβούλιο στο άκουσμα της είδησης, αισθανόμενοι πως η κυβέρνηση παραδέχτηκε ουσιαστικά την ήττα των στρατιωτικών δυνάμεών και κατήγγειλαν την συμφωνία. Μερικές εκατοντάδες εξ αυτών, κατάφεραν να εισβάλουν στο κοινοβούλιο, με την κατάσταση να είναι έκρυθμη.