Ο Ερντογάν πήρε το «ΟΚ» και ξεκινά επιθέσεις σε Συρία και Ιράκ!



Με την ένταση στα ελληνοτουρκικά να μη λέει να κοπάσει, ο Ερντογάν είναι έτοιμος για επιθέσεις σε Ιράκ και Συρία.

Ελληνοτουρκικά: Η τουρκική Βουλή έδωσε το πράσινο φως στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ξεκινήσει εκ νέου επιθέσεις σε Ιράκ και Συρία.

Η Άγκυρα στοχεύει στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και γενικότερα σε τρομοκρατικές οργανώσεις. Η τρέχουσα εντολή έληγε το ερχόμενο Σάββατο 30 Οκτωβρίου και ο Ερντογάν έπρεπε να την ανανεώσει, όπως κάνει τακτικά από το 2013.

Οι επιχειρήσεις του στρατού σε Συρία και Ιράκ πήραν διετή παράταση και προκάλεσαν πλήθος ερωτηματικών στην αντιπολίτευση, η οποία διαμαρτυρήθηκε πως δεν δόθηκαν οι κατάλληλες εξηγήσεις.

Ο αρχηγός του αντιπολιτευόμενου κόμματος Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δεν πήρε ποτέ απάντηση στην ερώτηση: «Λέτε “Τώρα είναι δύο χρόνια” και μας ζητάμε να ψηφίσουμε. Γιατί;».

Το κόμμα του για πρώτη φορά καταψήφισε το συγκεκριμένο ψήφισμα.

Το ψήφισμα κατατέθηκε από το κόμμα του Ερντογάν και τονίζει ότι «οι κίνδυνοι και οι απειλές που εγείρονται στην εθνική ασφάλεια από τις συνεχιζόμενες συγκρούσεις στις περιοχές κοντά στα νότια σύνορα της Τουρκίας μόνο αυξάνονται». Έτσι, η Τουρκία θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της διεξαγωγής «διασυνοριακών επιχειρήσεων».