Δοκιμάζει τους τουρκικούς S 400 η Τουρκία – Έκλεψε ρωσική τεχνολογία;Το προηγούμενο διάστημα η Τουρκία ήταν απελπισμένη για το θέμα των F-16, απειλώντας μάλιστα τους Αμερικανούς ότι θα καταφύγουν στον «αιώνιο» εχθρό τους τη Ρωσία προς αμυντική ενίσχυσης της χώρας.

Επιπλέον η Τουρκία είχε δεχθεί «σφαλιάρα» και για τους S-400, καθώς δεν υπήρχε καμία διάθεση για συμβιβασμό από  την Κυβέρνηση Μπάιντεν.

Την ίδια ώρα η συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ αποτελούσε αιτία πολέμου, για τους Τούρκους, όπως διατεινόταν τις τελευταίες εβδομάδες ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τώρα με δημοσίευμά της η μεγάλη τουρκική ιστοσελίδα «yenisafak.com», υποστηρίζει πως η Τουρκία παρουσιάζει μεγάλη εξέλιξη στα αεροπορικά αμυντικά συστήματα.

Και μάλιστα στο ρεπορτάζ της δίνει πανηγυρικό τόνο σημειώνοντας πως «… η κίνηση αυτή θα απογοητεύσει Ρωσία και ΗΠΑ»

Αναλυτικότερα το εν λόγω δημοσίευμα αναφέρει:

«Η Τουρκία επιτάχυνε τα εγχώρια συστήματα αεράμυνας μετά τις κρίσεις που σημειώθηκαν για τους S-400 και Patriot. Με τα συστήματα που θα τεθούν σταδιακά σε χρήση από τον τουρκικό στρατό μέχρι το 2025, θα εξαλειφθεί πλήρως η ανάγκη για ΗΠΑ και Ρωσία».

Συνεχίζοντας προσθέτει: «Όλες οι απειλές κατά της πατρίδας του ουρανού θα εξαλειφθούν με τον ισχυρότερο δυνατό τρόπο Οι αναμενόμενες δοκιμαστικές βολές πραγματοποιήθηκαν στο SIPER Το πρόγραμμα Turks in Defense (Τούρκοι σε άμυνα) έκανε το τελευταίο βήμα του συστήματος, που ονομάζεται επίσης εγχώριο S-400, στην ατζέντα του αυτή την εβδομάδα».

Μένει να δούμε αν όσα υποστηρίζουν οι Τούρκοι -που έχουν βρεθεί σε δύσκολη θέση η αλήθεια είναι μετά τις αμυντικές συμφωνίες της Ελλάδας- ισχύουν. Ή πρόκειται για μία ακόμη «φούσκα» εντυπώσεων την ώρα που οι οικονομία της χώρας καταρρέει συνεχώς, με σούπερ μάρκετ να έχουν φτάσει ακόμη και να βάλουν αντικλεπτικά σε είδη πρώτης ανάγκης όπως το γάλα!

Ολα αυτά την ώρα που Έβρος και Αιγαίο βρίσκονται σε επιφυλακή μετά τις νέες απειλές Ερντογάν! Οι ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή  στην περίπτωση που ο Τούρκος Πρόεδρος κάνει πράξη την απειλή του.

«Η χώρα που τρυπάει βάρκες και στέλνει στον θάνατο πρόσφυγες και μετανάστες είναι η Ελλάδα κι όχι η Τουρκία. Αν ανοίγαμε τις πύλες, δεν ξέρω τι θα έκανε η Ελλάδα. Δεν ξέρω τι θα έκανε πραγματικά», είχε πει χαρακτηριστικά.

Προληπτικά μέτρα για την Τουρκία για παν ενδεχόμενο
Έτσι πλέον οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις προβλέπουν την αυξημένη επιτήρηση χερσαίων και θαλασσίων συνόρων και στο πλαίσιο αυτό αυξάνεται το ποσοστό επιφυλακής στις μονάδες της παραμεθορίου. Σκοπός η άμεση αναφορά περιστατικών που μπορούν να συσχετίζονται με δυνητικές αυξανόμενες ροές προσφύγων και παράτυπων μεταναστών.

Επίσης, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, προχώρησε στις παραπάνω ενέργειες, σε πλήρη συνεργασία και σε επικοινωνία τόσο με την Ελληνική Αστυνομία όσο και με την ηγεσία της Ελληνικής Ακτοφυλακής – Λιμενικού Σώματος.