Τελειώνει την Άγκυρα ο Πούτιν αν κάνει αυτό ο Ερντογάν για να πάρει F-35Τελειώνει την Τουρκία ο Πούτιν αν κάνει το λάθος ο Ερντογάν να μπλοκάρει τον Βόσπορο για τα ρωσικά πλοία.

Τουρκία: Τελειώνει την Άγκυρα ο Πούτιν αν κάνει το λάθος ο Ερντογάν, με τον Τούρκο πρόεδρο να σκέφτεται να μπλοκάρει τον Βόσπορο για τα ρωσικά πλοία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Avia.pro, η Τουρκία δεν αποκλείει να μπλοκάρει τον Βόσπορο για ρωσικά πλοία.

Στο πλαίσιο του πρόσφατου περιστατικού στο στενό του Κερτς, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ότι η Ουάσιγκτον και οι δυτικές χώρες διαπραγματεύονται με την Τουρκία για τον αποκλεισμό της πρόσβασης ρωσικών πλοίων στη Μεσόγειο Θάλασσα μέσω του Βοσπόρου.

Mε βάση τα στοιχεία που παρουσιάζονται, αυτή τη στιγμή υπάρχει ενεργή συζήτηση για το θέμα αυτό με την τουρκική πλευρά.

Ταυτόχρονα, η ίδια η Τουρκία δεν αποκλείει να εξεταστεί μια άλλη επιλογή – η παροχή απρόσκοπτης πρόσβασης σε πολεμικά πλοία άλλων χωρών στη Μαύρη Θάλασσα.

«Εάν οι ΗΠΑ και η Δύση μπορέσουν να πείσουν την Τουρκία ότι ο ρωσικός επεκτατισμός απειλεί επίσης την ασφάλεια της Τουρκίας, η Τουρκία θα μπορούσε να παίξει έναν απροσδόκητο ρόλο στον πόλεμο στην Ουκρανία. Σύμφωνα με τη Συνθήκη του Μοντρέ, η Τουρκία μπορεί να περιορίσει τη διέλευση ρωσικών πλοίων ή να επιτρέψει την ανεμπόδιστη διέλευση δυτικών πλοίων, δηλώνοντας ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία αποτελεί απειλή για αυτήν.

Αυτό αλλάζει την ισορροπία δυνάμεων έναντι της Ρωσίας», λέει ο Τούρκος δημοσιογράφος Bedrettin Bölukbashi.

Προς το παρόν, η Άγκυρα δεν σχολιάζει αυτά τα δεδομένα, ωστόσο, οι ειδικοί σημειώνουν ότι η Τουρκία χρειάζεται απεγνωσμένα τη Δύση και τις Ηνωμένες Πολιτείες στο πλαίσιο της απότομης πτώσης της οικονομίας της χώρας.

Την ίδια στιγμή, η Ουάσιγκτον μπορεί κάλλιστα να συμφωνήσει να επαναλάβει τις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία για την παροχή μαχητικών F-35 πέμπτης γενιάς σε αυτήν.

loading...