Συρίγος: «Η Γαλλία μας προσφέρει οπλικά συστήματα που δεν μας προσφέρουν άλλες σύμμαχες χώρες»



Αιχμηρές ήταν οι δηλώσεις του υφυπουργού παιδείας, βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος και καθηγητή διεθνών σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο αναφορικά με τα εξοπλιστικά προγράμματα που δρομολόγησε η κυβέρνηση. Οι αναφορές του κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του λόγω της ιδιότητας του και της θέσης του έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα και ουσία τόσο για τα ελληνικά εξοπλιστικά δρώμενα όσο και τις ελληνογαλλικές και ελληνοαμερικανικές διπλωματικές και αμυντικές σχέσεις.

Ο Άγγελος Συρίγος υπεραμύνθηκε των εξοπλιστικών προγραμμάτων με τη Γαλλία καθώς και της ευρύτερης γεωπολιτικής και γεωστρατηγικής προσέγγισης και σύμπλευσης.

Στη συνέντευξη του επισήμανε πως η Γαλλία μας προσφέρει οπλικά συστήματας που δεν μας τα προσφέρουν άλλες σύμμαχες χώρες και παρακάτω αναφέρθηκε ευθέως στις ΗΠΑ. Στη συνέχεια χαρακτήρισε τα αμερικανικά οπλικά συστήματα πολύ πιο ακριβά και τα οποία όπως είπε και πάλι δεν μας τα χορηγούν όποτε πρέπει η Ελλάδα να στραφεί εκεί που μπορεί να βρει αυτά που χρειάζεται. Στη τοποθέτηση του αναφέρθηκε και σε συγκεκριμένα οπλικά συστήματα. Αδιαμφισβήτητα αξίζει να την παρακολουθήσετε.

Για λόγους αντικειμενικότητας και αμεροληψίας παραθέτουμε αυτολεξεί τις δηλώσεις του όπως τις κατέγραψε το Άμυνα – Γεωστρατηγική στο κανάλι του στο YouTube: