Ουκρανία: Ανησυχίες για πυρηνική σύγκρουση – Η Ρωσία ανέπτυξε «ατομικό πυροβόλο»Σε κόκκινο συναγερμό η Ευρώπη για ενδεχόμενο πυρηνικό πόλεμο. Οι δυτικές κυβερνήσεις έχουν προειδοποιηθεί από τη CIA για ρωσική επίθεση στην Ουκρανία μέχρι την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου.

Χθες το βράδυ, εκπρόσωπος του Φόρεϊν Όφις (βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών) προειδοποίησε:

«Η ασφάλεια των Βρετανών υπηκόων είναι η κορυφαία προτεραιότητά μας.

»Προτρέπουμε τους Βρετανούς υπηκόους στην Ουκρανία να φύγουν τώρα με εμπορικά μέσα όσο παραμένουν διαθέσιμα».

Οι ανησυχίες για πυρηνική σύγκρουση έχουν πλέον κορυφωθεί όταν αποκαλύφθηκε ότι η Ρωσία μετέφερε το τρομακτικό «ατομικό πυροβόλο» της σε κοντινή απόσταση από μια μεγάλη πόλη, μεταδίδει η βρετανική «SUN».

Μια πυροβολαρχία αυτοκινούμενων πυροβόλων ικανών να εκτοξεύουν πυρηνικά βλήματα καταγράφηκε σε βίντεο στη ρωσική πόλη Vesela Lopan, Bolgorod – μόλις 10 μίλια από τα ουκρανικά σύνορα.

Δορυφορικές φωτογραφίες αποκάλυψαν ότι έξι μεγάλα ρωσικά αποβατικά πλοία, έτοιμα να πρωτοστατήσουν σε μια αμφίβια επίθεση, είχαν κινηθεί χθες στη Μαύρη Θάλασσα.

Σε μια ζοφερή εκτίμηση, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, είπε:

«Βρισκόμαστε στην άκρη ενός γκρεμού και τα πράγματα είναι πολύ επικίνδυνα, όσο δεν υπήρξαν ποτέ στην Ευρώπη εδώ και πολύ, πολύ καιρό.

»Το μάθημα των τελευταίων 100 ετών είναι ότι όταν η Πολωνία απειλείται με αστάθεια ή επιθετικότητα στα σύνορά της, τότε απειλούμαστε όλοι και όλοι επηρεαζόμαστε».

Εν τω μεταξύ, η διπλωματική επίσκεψη της Βρετανίδας υπουργού Εξωτερικών Λιζ Τρους στη Μόσχα κατέληξε σε μια κακή αντιπαράθεση με τον ομόλογό της Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών προσπάθησε να φέρει σε δύσκολη θέση την κυρία Τρους αποχωρώντας από την κοινή συνέντευξη Τύπου και αφήνοντάς την μόνη της.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κάλεσε χθες όλους τους Αμερικανούς πολίτες να εκκενώσουν αμέσως την Ουκρανία λόγω της ρωσικής απειλής.