Νέες προκλήσεις Τσαβούσογλου: Απειλές για πολεμική σύρραξη στο Αιγαίο«Φωτιά» στα Ελληνοτουρκικά επιχειρεί να βάλει για ακόμη μια φορά με δηλώσεις του ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Άνω κάτω τις ήδη τεταμένες σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα προσπαθεί να κάνει ο υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σαν να μην έφτανε το πρόσφατο παραλήρημα του για τα ελληνικά νησιά, ο Τούρκος υπουργός του Ερντογάν επανήλθε με νέες προκλητικές δηλώσεις οι οποίες αμφισβητούν ξεκάθαρα την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Το Αιγαίο αποδεικνύεται το αγαπημένο θέμα του Τσαβούσογλου αν κρίνει κανείς από τις συχνές δηλώσεις του με το νέο εμπόδιο κατά τον ίδιο και την Τουρκία να είναι η αποστρατικοποίηση των νησιών.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας παραχώρησε συνέντευξή στο τηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber στην οποία υπενθύμισε για ακόμη μια φορά την επιστολή που απέστειλε η Τουρκική Κυβέρνηση προς τα Ηνωμένα Έθνη διαμαρτυρώμενη για την παρουσία στρατού στα ελληνικά νησιά.

Μάλιστα, δεν έμεινε εκεί καθώς δεν δίστασε να απειλήσει ευθέως την χώρα μας λέγοντας πως η Τουρκία δεν θα μείνει στις παρατηρήσεις αλλά θα παρακολουθεί εκτενώς το θέμα και θα επέμβει αναλόγως.

Ακόμη, έκανε το σχόλιο του για την υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας σημειώνοντας πως τα δυτικά σύνορα έχουν καθοριστεί και δε πρόκειται να υποχωρήσουν στέλνοντας μήνυμα προς την Αθηνά.

Πλέον είναι φανερό πως τόσο ο Τσαβούσογλου όσο και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι στριμωγμένοι με τα θέματα που τους απασχολούν στο εσωτερικό της Τουρκίας και αναζητούν αύξηση του ποσοστού της δημοτικότητας του μέσω επικοινωνιακών παιχνιδιών εις βάρος της Ελλάδας.

Η Τουρκική Κυβέρνηση αντιλαμβάνεται την δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από τον συνδυασμό της ενίσχυσης της χώρας μας σε θάλασσα και αέρα και θέλει να σβήσει μέσω μιας ακόμη επίθεσης τα κακώς κείμενα που την έχουν φέρει σε δυσμενή θέση ενόψει των επερχόμενων εκλογών.