Ουκρανία: Έξι έξι ρίχνουν τα Bayraktar oι Ρώσοι



Στις τελευταίες 24 ώρες οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις κατέρριψαν 16 εναέριους στόχους στην Ουκρανία, ανάμεσά τους και έξι μη επανδρωμένα αεροσκάφη "Bayraktar TB-2", ένα αεροσκάφος Su-24, ένα Su-25 και ένα ελικόπτερο Mi-8, λένε οι Ρώσοι.

Ουκρανία: Έξι έξι ρίχνουν τα Bayraktar oι Ρώσοι ενώ δεν περνά μέρα χωρίς απώλειες για τα τουρκικά drone.

Eξι τουρκικά Βayraktar κατέρριψαν oι Ρώσοι, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα.

Μάλιστα το tweet συνοδεύεται με φωτογραφία ενός κατεστραμμένου τουρκικού drone.

«Στις τελευταίες 24 ώρες οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις κατέρριψαν 16 εναέριους στόχους στην Ουκρανία, ανάμεσά τους και έξι μη επανδρωμένα αεροσκάφη “Bayraktar TB-2”, ένα αεροσκάφος Su-24, ένα Su-25 και ένα ελικόπτερο Mi-8.

Στο στρατιωτικό αεροδρόμιο κοντά στο Κραματόρσκ, καταστράφηκαν τρία υπόστεγα με τέσσερα ουκρανικά πολεμικά αεροσκάφη Su-25 και έξι ελικόπτερα.

Χθες το βράδυ, κοντά στο χωριό Guta-Mezhigorskaya, Ρώσοι αλεξιπτωτιστές κατέλαβαν το προπύργιο εθνικιστών και ξένων μισθοφόρων, και κατέσχεσαν 10 αμερικανικά αντιαρματικά συστήματα Javelin και άλλα δυτικά όπλα, τα οποία μεταβιβάζονται στις δυνάμεις των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λογκάνσκ», αναφέρεται στον λογαριασμό της ρωσικής πρεσβείας στο Facebook.

Τα πολυδιαφημισμένα τουρκικά drone έχουν υποστεί πανωλεθρία από τα ρωσικά πυρά, αφού τουλάχιστον δέκα από αυτά έχουν καταρριφθεί στον αέρα και αρκετά έχουν επίσης καταστραφεί στις βάσεις τους.

Να θυμίσουμε πως η δομή των τουρκικών drone δεν τους επιτρέπει να απογειωθούν και να προσγειωθούν σε ανώμαλο έδαφος, αφού μετά από λίγες αποστολές διαλύονται τα πτερύγιά τους.