Ρωσία: Πύραυλοι στη Νικαράγουα ικανοί να καταστρέψουν το 70% του εδάφους των ΗΠΑ;



Η «πρόσκληση» του ρωσικού στρατού στο έδαφος της Νικαράγουα θα μπορούσε να είναι ένα πολύ σοβαρό μήνυμα για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ρωσία: Πύραυλοι στη Νικαράγουα ικανοί να καταστρέψουν το 70% του εδάφους των ΗΠΑ μετά από συμφωνία με την ηγεσία της χώρας της κεντρικής Αμερικής;

«Οι ρωσικοί πύραυλοι κρουζ που βρίσκονται στη Νικαράγουα είναι ικανοί να καταστρέψουν τη μισή επικράτεια των ΗΠΑ», υποστηρίζει το πρακτορείο Avia.pro.

Με φόντο το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Νικαράγουας ανακοίνωσε ότι τα στρατεύματα, τα πλοία και τα αεροσκάφη των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας μπορούν να εισέλθουν για να συμμετάσχουν σε εκπαίδευση και ασκήσεις, έγινε γνωστό ότι σε περίπτωση ανάπτυξης ρωσικών πλοίων και υποβρύχιων σε αυτήν την περιοχή, ο «ρωσικός στρατός είναι ικανός να πραγματοποιήσει επιτυχώς χτυπήματα στην πολιτεία της Φλόριντα, χρησιμοποιώντας πυραύλους κρουζ Caliber και στην περίπτωση ανάπτυξης αεροπορίας, μπορούν να πραγματοποιηθούν χτυπήματα στο 70% της επικράτειας των ΗΠΑ», σημειώνεται.

Αυτή τη στιγμή είναι γνωστό ότι η ρωσική πλευρά μπορεί πράγματι να ενδιαφέρεται για την ενίσχυση της παρουσίας της στο δυτικό ημισφαίριο.

«Επιπλέον, δεδομένου ότι η Ρωσία έχει συμμάχους σε αυτήν την περιοχή όπως η Κούβα, η Βενεζουέλα και τώρα η Νικαράγουα, η κατάσταση για τις Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να αποδειχθεί άθλια», υπογραμμίζεται.

Οι ειδικοί σημειώνουν ότι η «πρόσκληση» του ρωσικού στρατού στο έδαφος της Νικαράγουα θα μπορούσε να είναι ένα πολύ σοβαρό μήνυμα για τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς θα είναι εξαιρετικά προβληματικό για το Πεντάγωνο να εξασφαλίσει συνεχή έλεγχο στις ρωσικές δυνάμεις.