”Κεραυνοί” από τους Ινδούς των ΗΠΑ: ”Μην πάρει η Τουρκία τα F-16-Στηρίζει το Πακιστάν στο Κασμίρ”Όπως ανέφερε πρώτο το Directus.gr πριν δύο ημέρες, τριάντα πέντε εκπρόσωποι της Βουλής των ΗΠΑ δεσμεύτηκαν – σε μια δικομματική επιστολή προς τον Πρόεδρο Μπάιντεν– να «λάβουν κάθε ενέργεια που μας παρέχεται ως μέλη του Κογκρέσου» για να εμποδίσουν την πώληση των αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 και κιτ αναβάθμισης στην Τουρκία, υπό το φως της καταστολής του καθεστώτος Ερντογάν στο εσωτερικό και της επιθετικότητας στο εξωτερικό κατά της Ελλάδας, της Κύπρου, των Αρμενίων και των Κούρδων, ανέφερε η Αρμενική Εθνική Επιτροπή της Αμερικής (ANCA).

Εκτός από την ANCA, οι ακόλουθες οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών των ΗΠΑ αντιτίθενται στην πώληση F-16 στην Τουρκία: American Friends of Kurdistan, American Jewish Committee, Hellenic American Leadership Council, In Defense of Christians, Middle East Forum και PSEKA – Διεθνής Συντονιστική Επιτροπή Δικαιοσύνης για την Κύπρο.

Την επιστολή την στηρίζει και η ”Hindu American Foundation”, δηλαδή η μεγαλύτερη οργάνωση Ινδών στις ΗΠΑ, όπου αναφέρει χαρακτηριστικά:

”Χαιρετίζουμε αυτή τη σημαντική δικομματική επιστολή και συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε το σύνθημα #NoJetsForTurkey ως μέρος ενός πολυθρησκειακού συνασπισμού.

Η υποστήριξη της Τουρκίας στους ισλαμιστές του Κασμίρ αποτελεί αυξανόμενη απειλή και αιτία σοβαρής ανησυχίας, και η συμπεριφορά της δεν μπορεί να συγχωρεθεί.”

Τι αναφέρουν οι Τούρκοι την ίδια στιγμή:

”Το λόμπι που υποστηρίζεται από το FETO ανέλαβε δράση. Το αντιτουρκικό λόμπι που υποστηρίζεται από το FETO ανέλαβε δράση. 35 βουλευτές, συμπεριλαμβανομένου του βουλευτή Frank Palone, ο οποίος αντιτίθεται στην έκδοση του Γκιουλέν, ζήτησαν «να σταματήσει η πώληση των F-16» σε επιστολή που έστειλαν στον Μπάιντεν. Η επιστολή, η οποία περιλαμβάνει δηλώσεις με στόχο την Τουρκία, υποστηρίζει επίσης τις παράνομες και προκλητικές θέσεις της Ελλάδας.

Οι βουλευτές που συκοφαντούν τις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στο Ιράκ και τη Συρία ως «αντίθετη με τα ανθρώπινα δικαιώματα» υποστήριξαν επίσης την πρόσφατη παράνομη στάση και τις προκλητικές δηλώσεις της Ελλάδας. Υπογραμμίζοντας ότι οι ΗΠΑ δεν πρέπει να υποστηρίξουν την κυβέρνηση του Ερντογάν με τη συμφωνία για τα F-16, μέλη του λόμπι κατά της Τουρκίας ζήτησαν να αποτραπεί η ενίσχυση του τουρκικού στρατού. Ο Palone, ο οποίος ηγήθηκε των βουλευτών που έγραψαν την επιστολή, έκανε εκστρατεία το 2018 για να υπονομεύσει τη διπλωματία σχετικά με την έκδοση του αρχηγού της FETO Γκιουλέν και να ασκήσει πίεση στην κυβέρνηση Τραμπ. Στην επιστολή που έγραψαν στον Τραμπ, οι βουλευτές που υποστηρίζονται από την FETO με επικεφαλής τον Παλόνε, οι ζήτησαν «να σταματήσει η έκδοση του εξόριστου κληρικού Γκιουλέν».

Ο Tony Cárdenas, ο οποίος ήταν επίσης μεταξύ των υπογραφόντων της επιστολής που εναντιώθηκε στην πώληση των F-16, πραγματοποίησε εκστρατείες στοχεύοντας την Τουρκία με αβάσιμες κατηγορίες στον πόλεμο του Καραμπάχ, μαζί με τα αρμενικά λόμπι στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Γκους Μπιλιράκης από το ελληνικό λόμπι, που είναι μεταξύ των υπογραφόντων, μοιράστηκε μια φωτογραφία με το μέλος της FETO, Ενές Καντέρ, τον οποίο ο Γκιουλέν αποκαλεί υιοθετημένο γιο του, και είπε: «Θα κάνω τη φωνή σας να ακουστεί στο κοινοβούλιο». Η Ντίνα Τίτους, η οποία ηγήθηκε της εκστρατείας με στόχο το Ülkü Ocakları στις ΗΠΑ και της οποίας οι συναντήσεις με τον Kanter αποκαλύφθηκαν μέσω του Zoom, είναι μεταξύ των υπογραφόντων της σκανδαλώδους επιστολής F-16.

Νεότερη Παλαιότερη