Τουρκία: Τα ελληνικά F-35 θα είναι ρομπότ!



Η Ελλάδα συνεχίζει να εξοπλίζεται και η Τουρκία ανησυχεί και προκαλεί πάρα πολύ.

Πολύ μεγάλη συζήτηση έχει αρχίσει στην Τουρκία, όσον αφορά το εξοπλιστικό πρόγραμμα που έχει η Ελλάδα και τη συνεχόμενη ενίσχυση της.

Συγκεκριμένα, Τούρκοι αναλυτές εστιάζουν στο πρόγραμμα των F-35, με το οποίο η χώρα μας ετοιμάζεται να αλλάξει τις ισορροπίες στο Αιγαίο.

Όλα αυτά αναφέρθηκε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, «Σήμερα» με τον ανταποκριτή του καναλιού στην Κωνσταντινούπολη να σχολιάζει τα τεκτενόμενα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει, σε τουρκική εκπομπή του Haber Turk, ειδικοί ξεκαθαρίζουν ότι τα F-35 θα «κάνουν μεγάλη διαφορά στο Αιγαίο».

Μάλιστα ο Γκιουρσέλ Τοκμάκογλου, πρώην διευθυντής πληροφοριών της τουρκικής αεροπορίας, συνέκρινε τα F-35 με τα τουρκικά F-16.

Τα αποτελέσματα σίγουρα δεν είναι αυτά που θα ήθελε η Τουρκία, αφού όπως τονίζουν και οι ΗΠΑ θα μπορούν να υποστηρίζουν τα αεροσκάφη, με τα συστήματα που διαθέτουν να είναι υψηλής τεχνολογίας.

«Το F-35 είναι άλλο πράγμα. Και με ένα αεροσκάφος F-35 απέναντί σας έρχονται οι ΗΠΑ. Ένα μόνο F-35 χρησιμοποιεί το σύστημα δικτύου των ΗΠΑ. Σε περίπτωση που ένα δικό μας F-16 κάνει μια αερομαχία με ένα ελληνικό F-35, θα το υποστηρίζουν και με τις δικές τους δυνάμεις. Αυτό αν το βάλετε σε συνθήκες πολέμου σημαίνει πολλά», ανέφερε αρχικά.

Ενώ στη συνέχεια πρόθεσε: «Το F-35 είναι σαν ένα ρομπότ, ημιαυτόνομο τις αποφάσεις τις λαμβάνει το ίδιο το αεροσκάφος μέσω λογισμικών. Το F-16 δεν είναι έτσι, ο πιλότος το χρησιμοποιεί, απλά το νέο αεροσκάφος θα μπορεί να εκμεταλλευτεί τα συστήματα του F-35».

Η ανησυχία στην Τουρκία είναι τεράστια, κάτι που φαίνεται με τα προκλητικά δημοσιεύματα από φιλοκυβερνητικές εφημερίδες, όπως η Sabah.