Τουρκία: Απορούν οι Τούρκοι με τη βιασύνη των ΗΠΑ να πουλήσουν τα F-35 στην ΕλλάδαΤουρκία: Βιάζονται να πουλήσουν οι ΗΠΑ τα F-35 στην Ελλάδα λένε οι Τούρκοι ενώ χαρακτηρίζουν ως περίεργο το γεγονός.

Οι Τούρκοι δεν μπορούν να χωνέψουν το γεγονός πως η Ελλάδα όχι μόνο θα πάρει τα αμερικανικά F-35, αλλά όπως λένε η Αθήνα θα τα αποκτήσει «ασυνήθιστα πιο γρήγορα».

Δημοσιεύματα στην Τουρκία κάνουν λόγω για «διαβολική συμμαχία που έχουν σχηματίσει ΗΠΑ και Ελλάδα κατά της Τουρκίας», η οποία όπως λένε «γίνεται καθημερινά πιο εμφανής».

Σύμφωνα δε με τους Τούρκους η έκθεση για την επιτάχυνση της διαδικασίας από το Πεντάγωνο ήταν «ασυνήθιστη».

Την ίδια ώρα, οι Τούρκοι σημειώνουν πως ενώ οι ΗΠΑ επιτάχυναν την πώληση των F-35 στην Ελλάδα, «από την άλλη έβαλαν στην πώληση των F-16, παλαιότερης τεχνολογίας στην Τουρκία την προϋπόθεση να μην παραβιαστεί ο ελληνικός εναέριος χώρος».

Τουρκία: Βιάζονται να πουλήσουν οι ΗΠΑ τα F-35 στην Ελλάδα – Περίεργο λένε

Στο δημοσίευμα τονίζεται πως η παρουσία των ΗΠΑ στην Ελλάδα «έχει επικεντρωθεί στην αεροπορική βάση στη Λάρισα, όπου αναπτύσσονται drones, στις αεροπορικές βάσεις στο Στεφανοβίκειο και στη στρατιωτική βάση στην Αλεξανδρούπολη, 40 χλμ. από την Τουρκία».