Υπερηχητικό UAV που παρουσιάστηκε στην Τουρκία, θα παράγεται στην Ουκρανία



Επιθετικό υπερηχητικό drone της τουρκικής εταιρείας «Baykar Makina» παρουσιάστηκε στο φεστιβάλ αεροδιαστημικής «Teknofest», το οποίο άνοιξε την Τρίτη στην Σαμψούντα στην ακτή του Εύξεινου Πόντου της Τουρκίας.

Το UAV, που ονομάζεται «Bayraktar Kizilelma», είναι ένα υπερηχητικό UAV με βάση το αεροσκάφος που δημιουργήθηκε ως μέρος του σύνθετου έργου μάχης μη επανδρωμένων αεροσκαφών MIUS. Θα εξοπλιστεί με τον ουκρανικό κινητήρα AI-322F, με τον οποίο έκανε την πρώτη του πτήση, καθώς και το τουρκικό TF-6000.

Ο επικεφαλής της εταιρείας, Χαλούκ Μπαϊρακτάρ, ανέφερε προηγουμένως ότι το νέο drone σχεδιάζεται να παραχθεί σε εργοστάσιο που κατασκευάζει η Baikar Makina στην Ουκρανία.

 Προβλέπεται επίσης η συναρμολόγηση των γνωστών drone Bayraktar TB2 και Bayraktar Akinci.

Η Baikar Makina ξεκίνησε τη συναρμολόγηση ενός πρωτότυπου του υπερηχητικού επιθετικού drone της τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους. 

Το βάρος απογείωσης του UAV είναι περίπου 6 τόνοι, εκ των οποίων σχεδόν οι 2 τόνοι είναι το ωφέλιμο φορτίο.

 Το drone μπορεί να μείνει στον αέρα για 5-6 ώρες σε υψόμετρο 12 km. Το εύρος πτήσης, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, δεν είναι περιορισμένο λόγω της δυνατότητας εργασίας με το δίκτυο δεδομένων SATCOM, γράφει η ρωσική «Moskovskiy komsomolets».