Αρχηγός ΓΕΕΘΑ :«Είμαστε έτοιμοι…»



Όπως είπε ο Κωνσταντίνος Φλώρος, οι Ένοπλες Δυνάμεις παραμένουν έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε απειλή εναντίον της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας.

Στην υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα, την εκπαίδευση, τη πειθαρχία και την ικανότητα διακλαδικής συνέργειας που διαθέτουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στάθηκε σε μήνυμά του μετά την ολοκλήρωση της άσκησης «Αλέξανδρος – 22» ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, με φόντο την τουρκική προκλητικότητα και τις έμμεσες απειλές της Αγκυρας για πόλεμο.

Όπως τόνισε, οι αρετές αυτές «επιτρέπουν την εκτέλεση της αποστολής τους στο ακέραιο κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, εκπέμποντας με αυτόν τον τρόπο ισχυρό μήνυμα αποτροπής και ισχύος προς κάθε κατεύθυνση».

Σημειώνεται ότι στην άσκηση συμμετείχε το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων μέχρι επιπέδου τακτικού σχηματισμού, διοικήσεως και σμηναρχίας Μάχης, όπως και φορείς του κρατικού μηχανισμού, συγχαίρω θερμά το προσωπικό που συμμετείχε στην προετοιμασία, οργάνωση και εκτέλεση αυτής.

«Οι άμεσες, συντονισμένες και ουσιαστικές αντιδράσεις σας σε κάθε αναδυόμενη μέσω του σεναρίου της άσκησης απειλή, συμπεριλαμβανομένων νέων σύγχρονων απειλών που η εξέλιξη της τεχνολογίας και η συνεχώς μεταβαλλόμενη γεωπολιτική κατάσταση επιβάλλουν, ανέδειξαν για ακόμη μία φορά, τον υψηλό βαθμό επαγγελματισμού, ηθικού και προσήλωσης στο καθήκον των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων» πρόσθεσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ενεργό συμμετοχή «των εφέδρων στις συνεξεταζόμενες με την άσκηση «Αλέξανδρος» τακτικές ασκήσεις άνευ στρατευμάτων επιστράτευσης των Γενικών Επιτελείων, γεγονός που αποδεικνύει έμπρακτα την προσήλωση κυριολεκτικά του ελληνικού λαού στον «υπέρ βωμών και εστιών» αγώνα για την προάσπιση της πατρίδας».

«Είμαστε έτοιμοι…»
«Είμαι περήφανος για όλους και όλες εσάς και απόλυτα βέβαιος για το μέλλον που χτίζεται με τη συνδρομή όλων μας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας και ο ελληνικός λαός αποδεικνύουν καθημερινά ότι είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν στο όποιο κάλεσμα της πατρίδας, όπως η ιστορία του ελληνικού έθνους επιβάλλει. Εγρήγορση. Ετοιμότητα. Προετοιμασία» επισήμανε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, αναδεικνύοντας το τρίπτυχο των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.