Ελληνικά Rafale προκάλεσαν πανικό στους Τούρκους – Λόκαραν όλα τα F-16 τους στον αέρα;Τουρκία: Τουρκία: Ελληνικά Rafale προκάλεσαν πανικό στους Τούρκους αφού λόκαραν όλα τα F-16 τους στον αέρα;

Οι Τούρκοι επινόησαν ότι τους λόκαραν ελληνικοί S-300 για να κρύψουν ότι είχαν λοκαριστεί από ελληνικά Rafale που πετούσαν εντός τους ελληνικού εναέριου χώρου μακριά από το σημείο;

Πριν από λίγες μέρες οι Τούρκοι διαμαρτυρήθηκαν ότι κατά την διάρκεια πτήσεις τουρκικών μαχητικών εντός του ελληνικού εναέριου χώρου, χωρίς να έχουν υποβάλει σχέδιο πτήσης, λοκαρίστηκαν από τους ελληνικούς S-300.

Mάλιστα το στημένο θέμα πήρε ιδιαίτερες διαστάσεις στην Τουρκία ενώ επικοινωνήθηκε και σε διεθνείς οργανισμούς από τους Τούρκους.

Ένα στοιχείο αναφορικά με το συγκεκριμένο περιστατικό, το οποίο αρνείται η Ελλάδα, είναι πως ουσιαστικά τα τουρκικά μαχητικά (σ.σ. όλα τα τουρκικά μαχητικά που ήταν στον αέρα) πιθανώς να είχαν λοκαριστεί από ελληνικά Rafale τα οποία πετούσαν εκατοντάδες χλμ μακριά.

Οι δυνατότητες των γαλλικών μαχητικών είναι τέτοιες που οι Τούρκοι έχουν χάσει κάθε δυνατότητα αντιμετώπισής τους.

Να σημειωθεί πως ακόμα και αν οι Τούρκοι πάρουν τα 40 F-16 Viper, αυτά δεν θα είναι δυνατό να αντιμετωπίσουν τα ελληνικά Rafale και τα όπλα που διαθέτουν, ειδικά τους Meteor και τους SCALP.

Τα τουρκικα μαχητικά πήραν ένα… μάθημα για το τι θα συμβαίνει κάθε φορά που θα βγαίνουν στο Αιγαίο. Θα λοκάρονται και θα αναγκάζονται σε άτακτη φυγή προτού καν ξεμυτίσουν από τα παράλια της Μικράς Ασίας.