Ουκρανοί στρατιώτες κατέρριψαν ένα πολύ "μυστήριο" ρωσικό drone... (Εικόνες)Πρόκειται για ένα αναγνωριστικό ρωσικό UAV τύπου Orlan-10, το οποίο έχει δεχθεί κάποιες τροποποιήσεις για να βομβαρδίζει ουκρανικά στρατεύματα!

Ο ουκρανικός στρατός δήλωσε πως κατάρριψε μία σπάνια εκδοχή του drone Orlan-10 των Ρώσων.

Οι Ουκρανοί στρατιώτες λοιπόν, κατέρριψαν έναν σπάνιο σχηματισμό του μη επανδρωμένου αεροσκάφους τύπου Orlan-10, το οποίο οι Ρώσοι είχαν αναβαθμίσει έτσι ώστε να εξοπλίζεται με βόμβες.

Ο πολύ δραστήριος λογαριασμός των ΜΜΕ Ukraine Weapons Tracker ανέφερε στο Twitter πως το ρωσικής προέλευσης drone είναι σχεδιασμένο να χτυπά στόχους εδάφους και μεταφέρει τέσσερεις μικρές βόμβες τύπου OFSP HE-FRAG σε ειδικές ακάτους κάτω από τα φτερά του.

"Μόνο κάποια βομβαρδιστικά drones τύπου Orlan έχουν καταρριφθεί στις 24 Φεβρουαρίου," πρόσθετε το μήνυμα.

Οι μικρές βόμβες OFSP αποθηκεύονται σε πλαστικά κοντέινερ, τα οποία με την σειρά τους τοποθετούνται κάτω από τα φτερά του μη επανδρωμένα εναέριου οχήματος Orlan-10.

Ο πυροκροτητής φαίνεται να είναι απλού σχεδιασμού και να ενεργοποιείται κατά την επαφή. Το φορτίο υπολογίζεται ότι αποτελείται από 100 με 150 γραμμάρια ισχυρά εκρηκτικά.

Ποιο Είναι το Orlan-10;
Το Orlan-10 είναι ένα μεσαίου βεληνεκές μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (UAV) πολλαπλών σκοπών, το οποίο ανέπτυξε η ρωσική εταιρεία Special Technology Center LLC στην Αγία Πετρούπολη. Το UAV βρίσκεται σε υπηρεσία με το υπουργείο άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Σχεδιάστηκε για ένα μεγάλο εύρος αποστολών, όπως εναέρια αναγνώριση, παρατήρηση, έλεγχο, αναζήτηση και διάσωση, εκπαίδευση μάχης, εκτέλεση παρεμβολών, ανίχνευση ραδιοσυχνοτήτων και ανίχνευση στόχων σε δύσκολες περιοχές.

Σχεδιασμός

Μία συστοιχία Orlan-10 αποτελείται από μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, συστήματα εκτόξευσης και ανάκτησης, ένα τμήμα επίγειου ελέγχου και εναλλάξιμα φορτία.

Το UAV διαθέτει αρθρωτό σχεδιασμό, ενώ υπάρχει παράλληλα ένας κάθετος και ένας οριζόντιος σταθεροποιητής.

Το άνοιγμα φτερών είναι στα 3,1 μέτρα και η αεροδυναμική του άτρακτος είναι 2 μέτρα σε μήκος. Το μέγιστο βάρος φορτίου με το οποίο μπορεί να απογειωθεί το drone φτάνει τα 16,5 κιλά.

Το μη επανδρωμένο εναέριο όχημα εκτοξεύεται με την βοήθεια ενός αναδιπλούμενου "καταπέλτη" (σύστημα εκτόξευσης), ενώ ανακτείται με την βοήθεια συστήματος προσγείωσης με αλεξίπτωτο.

Φορτία
Ο αρθρωτός σχεδιασμός του αεροσκάφους περιλαμβάνει διάφορα εναλλάξιμα φορτία, έτσι ώστε να επεκτείνεται η επιχειρησιακή ευελιξία της πλατφόρμας.

Το drone μεταφέρει μία κάμερα ημέρας, μία κάμερα θερμικής απεικόνισης, μία βιντεοκάμερα και έναν ραδιοπομπό σε άκατο, η οποία βρίσκεται κάτω από την άτρακτο. Οι κάμερες παρέχουν παρακολούθηση πραγματικού χρόνου, 3D χάρτες, παρακολούθηση και εναέρια αναγνώριση στόχων εδάφους.


ΠΗΓΗ