Χαρδαλιάς για ΕΠΟΠ: «Δεν θα μείνει κανένας στο δρόμο το λέω με πολύ εκτίμηση και αγάπη»



Απαντώντας από το βήμα της ΒτΕ, στο Βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Αντώνη Μυλωνάκη, ανέφερε πως η θέση της κυβέρνησης την οποία ξεκαθάρισε ο Πρωθυπουργός πριν από μία εβδομάδα είναι ότι το θέμα θα επιλυθεί, τονίζοντας με νόημα όπως έκανε και στο παρελθόν ότι κανένας ΕΠΟΠ, δεν θα μείνει στο δρόμο.

Αναλυτικά ανέφερε στην Πρωτολογία του:

Έρχεστε σε ένα τέτοιο νομοσχέδιο και καταθέτετε τροπολογίες εκπρόθεσμες για μία σειρά θεμάτων που έχουμε τοποθετηθεί. Εάν πω ότι ψαρεύετε σε θολά νερά θα ξεκινήσει μία αντιπαράθεση χωρίς λόγο και αιτία. Και ειδικά και για το θέμα των ΕΠΟΠ και για το θέμα των υπολοίπων ζητημάτων που αφορούν στα σταδιοδρομικά. 

Είναι ξεκάθαρη η θέση και της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, από αυτό εδώ το βήμα την προηγούμενη εβδομάδα. Αλλά μη μιλάτε και για πράγματα που στην τελική ανάλυση δεν τα γνωρίζετε. Δεν θα μείνει κανένας στο δρόμο, και το λέω με πολύ εκτίμηση και πολύ αγάπη. Λέτε φεύγουν όλοι οι ΕΠΟΠ, ποιοι ΕΠΟΠ; πόσοι είναι οι ΕΠΟΠ κύριε Μυλωνάκη; Πόσοι είναι οι ΕΠΟΠ; Πόσοι είναι; 26.104, φεύγουν δύο στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού το 2024 και μετά το 2025 ξεκινάνε σιγά-σιγά.

 Γιατί χρειαζόμαστε χρόνο, γιατί με σοβαρότητα προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα αυτό. Με τη σοβαρότητα και τη διαβούλευση που χρειάζεται με τα συναρμόδια υπουργεία. Και θα έρθουμε πολύ πριν την ψήφιση του ειδικού μισθολογίου, το οποίο εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, για να έχουμε θεραπεύσει όλα αυτά τα ζητήματα που δεκαετίες αποτελούν αρρυθμίες και παθογένειες ενός συστήματος το οποίο δεν δίνει λύσεις».

Αναλυτικά ανέφερε στην καταληκτική τοποθέτηση ο ΥΦΕΘΑ Νικολάος Χαρδαλιάς:

Κοιτάξτε αυτή η κυβέρνηση, εξασφαλίζει σταθερότητα εργασίας και ενισχύει με προσλήψεις 15.000 στελεχών νέων για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Και ξέρετε πολύ εύκολα μιλάμε για τους ΕΠΟΠ, αλλά κάποιοι ασχολούμαστε καθημερινά με τις αγωνίες τους, ανησυχίες τους. Γιατί 26.104 ΕΠΟΠ, τα 18.567 στελέχη μας του Στρατού Ξηράς, τα 3.273 στελέχη μας του Ναυτικού, τα 3.872 στελέχη μας της Αεροπορίας και οι 392 εργαζόμενοι και στελέχη μας της Νομικής Υπηρεσίας, αποτελούν προτεραιότητά μας. 

Η αλήθεια όμως είναι, ότι το 2024 που ήδη θα έχει ψηφιστεί, θα έχει εφαρμοστεί το ειδικό μισθολόγιο, άρα ήδη θα έχουμε κλείσει τα σταδιοδρομικά θέματα, αποστρατεύονται 2 του Πολεμικού Ναυτικού. Το 2025 σας τα λέω, να σας βοηθώ στην κριτική σας, που εύχομαι κάποια στιγμή να γίνει δημιουργική, το 2025 φεύγουν 289 στελέχη του Στρατού Ξηράς, 62 του Πολεμικού Ναυτικού και 63 της Πολεμικής Αεροπορίας. Και το 2026, 648 του Στρατού Ξηράς, 78 του Πολεμικού Ναυτικού και 157 της Πολεμικής Αεροπορίας. Την ευαισθησία μας και τη μέριμνα μας για αυτό το προσωπικό, για αυτούς τους συνεργάτες μας, για αυτά μας τα στελέχη την εξέφρασε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός από αυτά τα έδρανα πριν λίγες ημέρες, αλλά δείχνετε να το αγνοείτε.