Μητσοτάκης: Τι εννοούσε με το η Ελλάδα θα συνεχίσει να ενισχύεται αποτρεπτικά κάτι που δε στρέφεται κατ’ ανάγκη κατά της ΤουρκίαςΜητσοτάκης: Τι εννοούσε ο Έλληνας πρωθυπουργός λέγοντας ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να ενισχύεται αποτρεπτικά κάτι που δε στρέφεται κατ’ ανάγκη κατά της Τουρκίας;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια συνέντευξής του απο την Κοζάνη, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, σχολίασε τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με τον οποίο μετά την βοήθεια της Ελλάδας στους σεισμόπληκτους στην Τουρκία «αλλάζει σελίδα» των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

«Ποτέ δεν έκλεισε την πόρτα του διαλόγου με την Τουρκία» τόνισε ο πρωθυπουργός συμπληρώνοντας ότι κρατά «τη δήλωση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου ότι τα πράγματα, μπορεί να γίνουν καλύτερα».

«Καταλαβαίνω όμως», συμπλήρωσε και την «επιφυλακτικότητα κάποιου ότι μπορεί να γυρίσουμε στις κακές συνήθειες του παρελθόντος».

«Ελπίζω και εύχομαι να μην γίνει αυτό», ανέφερε.

«Εγώ ουδέποτε έκλεισα την πόρτα στο διάλογο. Στην Τουρκία γνωρίζουν πως η ελληνική εξωτερική πολιτική έχει αποκτήσει πλέον βάθος και περιεχόμενο. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να ενισχύεται αποτρεπτικά, κάτι, που δε στρέφεται κατ’ ανάγκη κατά της Τουρκίας», σημείωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Τι εννοούσε άραγε με αυτό; Εναντίον ποιανού στρέφεται η ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας της Ελλάδας;