”Η κυβέρνηση συνεχίζει να επιδεικνύει απαξιωτική συμπεριφορά στο προσωπικό των ΕΔ”



“Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας σε δήλωσή του αναφέρει ότι την περίοδο 2019-2022, ο Πρωθυπουργός είχε θέσει στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ένα φιλόδοξο στόχο: την οικοδόμηση των ισχυρότερων Ενόπλων Δυνάμεων στην Ιστορία του σύγχρονου ελληνικού κράτους για την εξασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας. 

Η δε συνολική επένδυση στην Άμυνα για την υπόψη περίοδο θα ξεπεράσει τα 20 δις ευρώ. Η όλη προσπάθεια λοιπόν έχει εστιαστεί στους εξοπλισμούς. Γιατί άραγε; Τονίζεται ότι ακόμη και στο πρόγραμμα της ΝΔ που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν περιλαμβάνεται ούτε λέξη για το προσωπικό των ΕΔ. Τελικά, που βρίσκεται το προσωπικό των ΕΔ; Ποια είναι η μέριμνα γι’ αυτό;

Αυτή η οικοδόμηση των ΕΔ περιλαμβάνει την συνδρομή της πολιτείας στα δίκαια αιτήματα και την επίλυση των προβλημάτων των στρατιωτικών και των αποστράτων ή στο μόνο που εστιάζει η κυβέρνηση είναι οι εξοπλισμοί και μάλιστα χωρίς βιομηχανικές επιστροφές;

Προσλήψεις προσωπικού κάτω των απαιτούμενων ποιοτικών προτύπων χωρίς την απαιτούμενη παροχή κινήτρων δεν εξασφαλίζει το πολυπόθητο υψηλό φρόνημα του προσωπικού των ΕΔ με στόχο την βέλτιστη αποτελεσματικότητα και μαχητικότητα των ΕΔ της χώρας. Τα τελειότερα οπλικά συστήματα των ΕΔ χωρίς τη βέλτιστη αξιοποίησή τους από το άρτια εκπαιδευμένο και έμπειρο προσωπικό τους δεν είναι παρά ένα άψυχο υλικό.

Οι στρατιωτικοί και οι απόστρατοι βίωσαν την αδιαφορία της κυβέρνησης και θα την ανταμείψουν με τον καλύτερο τρόπο στις επικείμενες εκλογές, μαυρίζοντάς την!!!

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής παραμένει το στήριγμα του έμψυχου δυναμικού των ΕΔ!!!”

Για τον Τομέα Άμυνας

Απτχος (Ι) εα Θωμάς Χατζηαθανασίου
Αν. Γραμματέας Τομέα Άμυνας ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής