Κίριλ Μπουντάνοφ: «Έχουμε σκοτώσει και θα σκοτώνουμε Ρώσους οπουδήποτε στον κόσμο»



Τι δηλώνει ο επικεφαλής της ουκρανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών.

Το Κίεβο θα συνεχίσει να επιτίθεται εναντίον Ρώσων σε όλο τον κόσμο, απείλησε ο Κίριλ Μπουντάνοφ, επικεφαλής της ουκρανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών σε συνέντευξή του στο Yahoo.news.

Ο Ουκρανός αξιωματούχος, απαντώντας σε ερώτηση αν οι αρχές του Κιέβου είχαν εμπλακεί στη δολοφονία της Ντάρια Ντούγκινα τον περασμένο Αύγουστο, τόνισε: «Το μόνο που θα σχολιάσω για αυτό το θέμα είναι ότι έχουμε σκοτώσει και θα σκοτώνουμε Ρώσους οπουδήποτε στον κόσμο μέχρι την πλήρη νίκη της Ουκρανίας», προειδοποίησε ο Μπουντάνοφ.

Η Ρωσίδα πολιτική επιστήμονας Ντάρια Ντούγκινα δολοφονήθηκε το βράδυ της 20ης Αυγούστου 2022, όταν ανατινάχθηκε το αυτοκίνητό της σε αυτοκινητόδρομο στην περιοχή Οντίντσοβο της Μόσχας.

Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες επέρριψαν την ευθύνη για τη δολοφονία στις ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες, κατηγορώντας ως υπεύθυνη την Ουκρανή Ναταλία Βόβκ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ χαρακτήρισε «τερατώδη» τα λόγια του αρχηγού της ουκρανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών Κίριλ Μπουντάνοφ. « Είναι πραγματικά μια τερατώδης δήλωση. Πρόκειται για άμεση επιβεβαίωση ότι το καθεστώς του Κιέβου δεν χρηματοδοτεί απλώς  την τρομοκρατική δραστηριότητα, αλλά είναι ο άμεσος οργανωτής αυτής της δραστηριότητας», υποστήριξε ο Πεσκόφ.

«Καταδικάζουμε σθεναρά τέτοιες δηλώσεις. Έχουμε ειδικές υπηρεσίες που θα κάνουν ό,τι χρειάζεται στο πλαίσιο τέτοιων δηλώσεων. Κανείς δεν πρέπει να έχει καμία αμφιβολία για αυτό», πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου ζήτησε από τη Δύση την καταδίκη των δηλώσεων του Μπουντάνοφ: «Είναι πολύ δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι τέτοιες τρομοκρατικές δηλώσεις από το Κίεβο μπορούν να παραμείνουν χωρίς καταδίκη. Επομένως, σήμερα θα περιμένουμε αυτή την καταδίκη», είπε Πεσκόφ.

Ναυτεμπορική