Μάικλ Μακόλ: Η Ελλάδα αξίζει τα F-35, ο “δικτάτορας” Ερντογάν όχι



O Μάικλ Μακόλ χαρακτήρισε τη χώρα μας ισχυρό σύμμαχο που τηρεί τις υποχρεώσεις
Φραγμό στα εξοπλιστικά σχέδια της Τουρκίας, έβαλε μετά τον Μενέντεζ, και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Ρεπουμπλικάνος, Μάικλ Μακόλ, ο οποίος χαρακτήρισε τον Τούρκο πρόεδρο «δικτάτορα».

Ειδικότερα, Μάικλ Μακόλ, κατά τη διάρκεια του 38ου συνεδρίου που διοργανώνει η Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ) στην Ουάσιγκτον,  επιβεβαίωσε ότι έχει βάλει την υπογραφή του για να πάρει η Ελλάδα τα F-35, καθώς είναι ισχυρός σύμμαχος που τηρεί τις υποχρεώσεις απέναντι στις ΗΠΑ και στους συμμάχους. Στην περίπτωση όμως του «δικτάτορα Ερντογάν», όπως δήλωσε, που υποτίθεται ότι είναι σύμμαχος στο ΝΑΤΟ, δεν θα επέτρεπε ποτέ να τα πάρει.

Η Ελλάδα αξίζει τα F35, ο δικτάτορας Ερντογάν όχι
«Γιατί θέλετε να αγοράσετε στρατιωτικό εξοπλισμό από τη Ρωσία; Γιατί αγοράσατε τους S-400; Υπογράφω για όλες τις αμυντικές πωλήσεις στο εξωτερικό. Γιατί αγοράσατε τους ρωσικούς S-400;» διερωτήθηκε ο Μακόλ, σύμφωνα με την ΕΡΤ, και σημείωσε ότι η Τουρκία, θέλει να της πουλήσουν τα F-35.

«Δεν μπορούμε να το κάνουμε γιατί μέσω των S-400 θα μεταφέρεται τεχνολογία των F-35. “Είναι ακόμα μέσα στο κουτί μας λένε”. Απάντησα, “στείλτε το κουτί στην Ουκρανία και μετά θα μιλήσουμε”. Αυτό φυσικά είναι ένα ψέμα. Δεν βρίσκονται μέσα στο κουτί και όλοι το ξέρουν. Και για αυτό υπέγραψα την πώληση των F-35 στην Ελλάδα, γιατί η Ελλάδα τα αξίζει», κατέληξε, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας.

in.gr