Με στρατιωτικές τιμές κηδεύτηκε ο 20χρονος ΕύελπιςΜε στρατιωτικές τιμές κηδεύτηκε σήμερα στη Λευκωσία ο 20χρονος Εύελπις Γιώργος Χατζηιωνάς.

Στη νεκρώσιμο ακολουθία παρέστη ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο υπουργός Άμυνας Μιχάλης Γιωργάλλας και ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Δ. Ζερβάκης. Στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές και το φέρετρο ήταν σκεπασμένο με την ελληνική και τη κυπριακή σημαία.

Η νεκρώσιμος ακολουθία, εψάλη από τον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο. Υπενθυμίζεται ότι ο άτυχος 20χρονος, απεβίωσε αιφνιδίως την περασμένη Παρασκευή κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης στη Ρεντίνα.

Η σορός του 20χρονου μεταφέρθηκε το απόγευμα της Δευτέρας από τη Θεσσαλονίκη στην Κύπρο, ενώ ακολούθως μεταφέρθηκε στο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης στη Λάρνακα, όπου αποδόθηκαν τιμές ενώ τελέστηκε και τρισάγιο στην παρουσία του Υπουργού Άμυνας, Μιχάλη Γιωργάλλα.

Η τραγωδία στη Ρεντίνα
Η τραγωδία συνέβη στη Ρεντίνα στις 30 Ιουνίου με τον νεαρό εύελπι να χάνει τη ζωή του στο πλαίσιο της θερινής εκπαίδευσης της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ανορθόδοξου Πολέμου (ΚΕΑΠ)

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, ο Ελληνοκύπριος εύελπις  έχασε τις αισθήσεις του. Του παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες από τον ιατρό της Μονάδας και διεκομίσθη άμεσα συνοδεία ιατρικού προσωπικού στο Κ.Υ Νέας Μαδύτου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με το ΓΕΣ, τα αίτια του συμβάντος διερευνώνται αρμοδίως. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 20χρονος ήταν αθλητικός τύπος και διέθετε όλα τα απαραίτητα έγγραφα ως προς τις αθλητικές του ικανότητες.


tanea.gr/