ΗΠΑ: Στη Μεσόγειο έφτασε και το αεροπλανοφόρο Eisenhower, μετά το Gerald FordΣτη Μεσόγειο έχει εισέλθει τις τελευταίες ώρες το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Eisenhower, σύμφωνα με πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών. Η δεύτερη ομάδα κρούσης, την οποία έστειλε η Ουάσινγκτον στην περιοχή, περιλαμβάνει το αεροπλανοφόρο και δύο άλλες πυραυλακάτους, το Gravely και το Mason, ενώ απέπλευσε από τις ΗΠΑ πριν από μία και πλέον εβδομάδα.

Πριν από δύο εβδομάδες, η πρώτη ομάδα κρούσης με επικεφαλής το αεροπλανοφόρο Gerald Ford έφτασε στην ανατολική Μεσόγειο και επιχειρεί δυτικά της Κύπρου.

 Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν αποφάσισε να στείλει τεράστια ναυτική δύναμη στην περιοχή για να βοηθήσει το Ισραήλ, μεταξύ άλλων, με το σύστημα αεράμυνας και να προσπαθήσει να αποτρέψει το Ιράν και τη Χεζμπολάχ από το να ανοίξουν ένα δεύτερο μέτωπο από τον βορρά.

Δεν είναι σαφές αν η ομάδα κρούσης του Eisenhower θα παραμείνει στη Μεσόγειο και σύμφωνα με εκτιμήσεις, είναι πιθανό να συνεχίσει νότια προς την Αραβική Θάλασσα και κοντά στον Περσικό Κόλπο.