ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Νέα απόφαση για πληρωμή αργιών στους στρατιωτικούς

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Νέα απόφαση για πληρωμή αργιών στους στρατιωτικούς


Η γκρίνια που έφερε το «δώρο» των 120 ευρώ στους στρατιωτικούς, το οποίο τελικά με τις κρατήσεις θα είναι μικρότερο, προκάλεσε την έκδοση και νέας απόφασης.

Γράφει ο Κώστας Αττίας

Η μάλλον πρόχειρη απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να δώσει, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, από 120 ευρώ σε όλο το προσωπικό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στρατιωτικό και πολιτικό, προκάλεσε τελικά περισσότερες αντιδράσεις από όσα μπράβο ακούστηκαν.

Και αυτό γιατί η σημερινή κυβέρνηση όταν ήταν στην αντιπολίτευση υποσχοταν δίκαιο μισθολόγιο. Την υπόσχεση έλαβαν μάλιστα σε ανώτατο επίπεδο οι συνδικαλιστές της ΠΟΜΕΝΣ, οι οποίοι ζητούν και την σύμφωνα με το εργατικό Δίκαιο αποζημιωση των στρατιωτικών, δηλαδή, πληρωμή αργιών, νυχτερινών, υπερωριών…

Καθώς οι στρατιωτικοί έχουν χρωστούμενα από την Υπηρεσία τα οποία υπερβαίνουν κατά πολύ τα 120 ευρώ αλλά και επειδή πολλοί είναι αυτοί που αισθάνονται αδικημένοι καθώς θα πάρουν τα ίδια λεφτά με συναδέλφους τους οι οποίοι δεν εκτελούν τις ίδιες υπηρεσίες η δυσαρέσκεια γέμισε τα κοινωνικά δίκτυα και όχι μόνο και σαφώς έφτασε και μέχρι την Μεσογείων.

Έτσι, τώρα για τα στελέχη του Στρατού Ξηράς τα οποία ήταν και τα μόνα που δεν λάμβαναν την αποζημίωση αργιών, εγκριθηκε η καταβολή ενός ποσoύ περίπου 9 ευρώ καθαρά ανά 24ώρη υπηρεσία Σαββάτου – Κυριακής ή αργίας.

Πρόκειται για αποζημίωση που λάμβαναν τα στελέχη του στρατού αλλα σταμάτησε όταν νομοθετήθηκε η καταβολή νυχτερινών. Τελικά όμως κατέληξαν να μην παίρνουν ούτε νυχτερινά ούτε αργίες.

Έτσι και τώρα με την νέα απόφαση έχουν ξαναβγεί τα κομπιουτεράκια για να υπολογίσουν οι στρατιωτικοί πόσα τους χρωστάει η υπηρεσία και τι αντιπροσωπεύει το νέο μπάλωμα των 9 ευρώ ανά αργία (10 ευρώ πριν τις κρατήσεις).

ΠΗΓΗ