Ανησυχητική ανάλυση του γερμανικού RND: Έτοιμος να κάνει πόλεμο ο Ερντογάν με την Ελλάδα για να παραμείνει στην εξουσία



Σε μια ανησυχητική εκτίμηση προχωράει το γερμανικό δίκτυο RND με φόντο τις τουρκικές απειλές και την κλιμάκωση της ρητορικής του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και άλλων τούρκων αξιωματούχων σε βάρος της Ελλάδας.

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως αναφέρει η ανάλυση «απειλεί ακόμα και με πυραυλική επίθεση κατά της πρωτεύουσας της Ελλάδας» και συνεχίζει τονίζοντας πως η Τουρκία υπονομεύει συστηματικά τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Η ανάλυση αναφέρει ακόμα ότι ο Ερντογάν «ίσως και να είναι πράγματι έτοιμος να ξεκινήσει πόλεμο με την Αθήνα, ώστε να παραμείνει στην εξουσία». Σε ανάλογο άρθρο Γερμανός αναλυτής τον οποίο επικαλείται ο ανταποκριτής του OPEN στο Βερολίνο Παντελής Βαλασόπουλος, αναφέρει ότι το Βερολίνο πρέπει να εξετάσει σοβαρά την παράδοση των γερμανικών υποβρυχίων η οποία έχει εγκριθεί.

Κάνει το άσπρο – μαύρο ο Ακάρ
Η ανάλυση αυτή έρχεται έπειτα από της νέες προκλητικές δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος επιχείρησε να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα. «Η τελευταία πρόκληση της Ελλάδας είναι το κλείδωμα των τουρκικών αεροσκαφών», υποστήριξε ο Χουλουσί Ακάρ, χαρακτηρίζοντας «θρασεία τη συμπεριφορά της Αθήνας».

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου με τους ομολόγους του της Γεωργίας και του Αζερμπαϊτζάν, ο Τούρκος υπουργός είπε ότι «η γείτονάς μας η Ελλάδα συνεχίζει τις επεκτατικές της πολιτικές. Κάθε μέρα προσθέτει νέες προκλήσεις. Η τελευταία ήταν να κλειδώσει τα αεροσκάφη μας. Έχει δοθεί η απαραίτητη απάντηση. Έχουν γίνει τόσο θρασείς που αγνοούν τις θεμελιώδεις αρχές του ΝΑΤΟ. Ως σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ οφείλουν να λειτουργούν με κοινή λογική και να καταβάλλουν προσπάθεια γι’ αυτό. 

Αν και είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο στην Κύπρο, το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, δεν έχουμε επιτρέψει κανένα τετελεσμένο γεγονός και δεν θα το κάνουμε στο μέλλον. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν λάβει και θα συνεχίσουν να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια της χώρας μας και του έθνους μας», ανέφερε ο Τούρκος υπουργός, προσθέτοντας ότι «η Τουρκία δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα στην Κύπρο ή στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο».